Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O Divoký pohár 2004

Neděle 3. října 2004, hřiště Holedná v jundrovské oboře

mic-01.jpg

Už před odjezdem do Rumunska platila s Jestřábem dohoda na tento víkend - uskuteční se již osmý ročník legendárního Divokého turnaje. Člověk se ani nenadál a zjišťuje, že zřejmě tak definitivně zůstala pohřbena myšlenka turnaje nejstaršího, O pohár Osmičky, neboť v poslední době se již střídají během jara a podzimu turnaje Divochů a Bobří stopy. Což je určitě škoda, osmičkový pohár měl svou tradici.

Tentokrát tedy Divoký pohár. V oboře na hřišti na Holedné se nakonec sešlo šestadvacet lidí, kteří utvořili čtyři týmy. Mančaft věhlasného jména reprezentovali tuto neděli tito borci: Orlík, Stegi, Jesťa, Krychlík, Patrik, Milan a od druhého zápasu i Honza Barborka. Samozřejmě je řeč o Divoších. Měli jsme na dosah 1. místo, v posledním zápase Vyškov - Adamov nesměli Vyškováci zvítězit o více jak tři branky. Spálili spoustu šancí, až se v posledních minutách trefil nejmenší hráč na place Zajda a bylo vymalováno!

Sestavy

Dva Divoši: Milan, Orlík, Stegi, Jestřáb, Krychlík, Patrik, od 2. zápasu Honza Barborka

Zbytek Brno: Sharp, Dalibor Havelka, Tomáš Jelínek, Soki, Turbomyšák, Pony

Gingo Vyškov: Rolf, Lukáš, Zajda, Laďa, Bimbo, Eifel, Kahn, Dingo

Adamov: Ďábel, Stopař, Skawa, Bašta, Jauvajs, Mate, Zásuvka

Výsledky

Zbytek Brno - Adamov 1:0

Střelci branek: Dalibor

Dva Divoši - Gingo Vyškov 1:1

Střelci branek: Stegi - Lukáš

Gingo Vyškov - Zbytek Brno 2:1

Střelci branek: Laďa, Bimbo - Tomáš Jelínek

Dva Divoši - Adamov 6:3

Střelci branek: Stegi 2, Orlík 2, Milan , Jestřáb - Ďábel, Stopař, Skawa

Dva Divoši - Zbytek Brno 3:2

Střelci branek: Milan 2, Orlík - Sharp, Turbomyšák

Gingo Vyškov - Adamov 5:1

Střelci branek: Lukáš 2, Rolf 2, Zajda - Stopař

Tabulka

  Divoši Adamov Vyškov Zbytek Skóre Body Pořadí
Divoši   6:3 1:1 3:2 10:6 7 2.
Adamov 3:6   1:5 0:1 4:12 0 4.
Vyškov 1:1 5:1   2:1 8:3 7 1.
Zbytek 2:3 1:0 1:2   4:5 3 3.

Střelci turnaje

1.-4. Stegi, Orlík, Milan (všichni Dva Divoši) a Lukin (Vyškov) po 3 brankách

5.-6. Rolf (Vyškov) a Stopař (Adamov) po 2 brankách

7.-16. Jestřáb, Zajda, Bimbo, Laďa, Ďábel, Skawa, Sharp, Turbomyšák, Dalibor Hav. a Tomáš Jelínek po 1 brance

Konečné pořadí

1. Gingo Vyškov
2. Dva Divoši
3. Zbytek Brno
4. Orion/Eridan Adamov

 

Myšákova reportáž na iKlubovna.cz

I když jasným favoritem tohoto turnaje jsou již po několik let Vyškováci, byl tento turnaj překvapivě velice vyrovnaný a až do konce posledního zápasu nebylo vítězství Ginga Vyškov zcela jisté.

Podívejme se teď na sestavy jednotlivých týmů:

1.FC Dva Divoši - Honza, Jesťa, Krychlík, Milan, Orlík, Patrik a Stegi

Gingo Vyškov - Bimbo, Dingo, Eifel, Kan, Lukáš, Rolf, Zajda a Žužu - Láďa

Oridan Adamov - Bašta, Ďábel, Jauvajs, Mate, Skawa, Stopař a Zásuvka

Zbytci ze Štatlu - Dalibor, Pony, Sharp, Soki, Tomáš a Turbomyšák

Jako ideální délka zápasu bylo dohodnuto 2x 15 minut. První měření sil bylo svedeno mezi Adamovem a Zbytky ze Štatlu. I když tlak ze strany Brňáků byl velký, excelentní malý gólman Adamova nechal Brno proměnit pouze a jen jeden gól, který vstřelil Dalibor. Šancí však bylo, především na straně Brňáků hodně, ovšem technická a taktická nesladěnost vedla k mnoha chybám.

Druhé utkání bylo sehráno mezi 1.FC Dva Divoši a Gingo Vyškov. Oba týmy z něj vyšly nerozhodně 1:1. Celý zápas byl dost vyrovnaný a oba góly padly prakticky během dvanácté minuty, kdy na akci Vyškova, která po zmatku před bránou skončila gólem, odpověděli Divoši po rozehrávce rychlým brejkem, který skončil také gólem. Jinak se hra převalovala z jedné strany na druhou při velkém množství šancí na obou stranách.

Třetí souboj byl sehrán mezi Gingo Vyškov a Zbytky ze Štatlu. I přes fakt, že technicky byla hra dosti vyrovnaná, povedlo se po chybách Brňáků Vyškovu během prvního poločasu dvakrát zcela zbytečně proměnit (Bimbo a Žužu). Za Brno pak snižoval na konečných 2:1 pro Gingo Tomáš. Opět zde bylo velké množství šancí, několik tyček, které Brňáci vstřelili, ale také neschopnost efektivně proměnit a vrátit se tak do hry.

Čtvrté měření sil bylo svedeno mezi Adamovem a 1.FC Dva Divoši. Tento zápas byl prvním jasným vítězstvím, ne příliš dramatizovaným, neboť po usilovném boji Adamov Divochům podlehl konečných 3:6. Za Divochy se dvakrát do sítě Adamova trefil Stegi a Orlík, po jednom gólu si připsal Milan a Jestřáb. Za Adamov skórovali všichni starší účastníci, tj. Skawa, Stopař a Ďábel.

Předposlední dramatický souboj byl sehrán mezi Divochy a Zbytky ze Štatlu. Zde se Divochům povedl husarský kousek, když ještě 4 minuty před závěrem zápasu prohrávali po gólech Sharpa a Turbomyšáka 0:2. Ovšem závěr hry, kdy po náhodném gólu Milana byl celý tým Divochů natolik motivován, že dokázali za přispění Orlíka skóre srovnat a v poslední minutě potrestat hrubé chyby obrany Brňáků Milanovým vítězným gólem na 3:2.

Celý turnaj dosáhl svého vrcholu v posledním utkání, kdy Vyškov nastoupil proti Adamovu. Ačkoliv Vyškov vyhrál 5:1, samotné vítězství mu pohár nezaručovalo, neboť s Divochy remizoval a Divoši také všechny ostatní týmy porazili. To znamená, že Vyškov musel hrát na skóre, což mu Adamováci příliš nezjednodušovali. Nakonec však, po infarktovém zápase, kde se konečně střelecky prosadil i Rolf (2 góly), Lukáš (2 góly), Zajda (1 gól) a za Adamov Stopař (1 gól), se z konečného vítězství mohli opět radovat vyškovské kluby.

Je však vidět, že i ostatní kluby sílí a nasazují o těchto prestižních utkání SPJF stále kvalitnější a zkušenější hráče. Vždyť mezi největšími střelci turnaje se o první místo, tj. 3 góly, dělí Lukáš (Gingo Vyškov) se třemi Divochy – Stegim, Orlíkem a Milanem. Na druhém místě s dvěma vstřelenými góly je Rolf (Gingo Vyškov) a Stopař (Oridan Adamov). Ostatní střelci turnaje si do historických tabulek připisují pouze po jednom gólu.

Pro jasnější orientaci přikládám ještě turnajovou tabulku.

Zdroj: http://www.iklubovna.cz/clanky/reportaze/fotbalovy-turnaj-o-divoky-pohar-137

 

Autor článku: Milan (3.10.2004)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář