Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O pohár Bobří stopy 2008

Sobota 17. května 2008, hřiště Bedřichov, u rekreačního střediska

Účast již od pátku 16. května, odjezd 17.56 hod. z Brna, Ďolík, odjezd v sobotu 15.54 hod.

Rolfova reportáž na iKlubovna.cz

Další ročník fotbalového turnaje Bobří stopy se uskutečnil v sobotu 17.5. 2008 v Bedřichově na Blanensku. Na hezké travnaté hřiště na kraji lesa, se po jedenácté hodině dopolední, sjelo přes 30 lidí z Brna, Vyškova, Adamova i jiných měst. Ač páteční bouřky a deštivé počasí nevěštilo nic dobrého, nakonec bylo hezky a nic nebránilo tomu, aby se uskutečnil další ročník o Pohár Bobří stopy ve fotbale.

 

Sestavy

Moravští Indiáni Vyškov: Rolf, Soki, Lukáš, Dingo, Red, Čip, Kahn

Kluci Brno: Vojta, Jahoda, Rikytan, Honza, Ivan, Ohiči

Adast Adamov: Stopař, Skawa, Miagi, Mara, Martin, Vánočka

Divoši Brno: Sharp, Milan, Vláďa, Jerry, Renča, Anakin

fotbal4.jpg

 

Výsledky

Vyškov - Kluci Brno 5:0

Na úvod proti sobě nastoupili vítězové posledních dvou ročníků, takže se dal čekat šlágr turnaje hnedka na úvod. První půle lépe vyšla Vyškovu, který soupeře zatlačil na jeho polovinu a zejména díky Jahodovi v brance bylo poločasové vedení jen 2:0. Brněnský gólman předvedl bravurní zákroky, které zachovaly svému týmu do druhého dějství jakous takous naději. Ta se však po pár minutách rozplynula a indiáni navýšili skóre na rozdál pěti branek. Utkání se povedlo zejména Lukášovi, který se blýskl hattrickem.

Divoši Brno - Adamov 2:3

V dalším střetnutí na sebe narazili Divoši, mimo jiné hlavně v dřívějších dobách několikanásobný vítěz poháru a postrach všech soupeřů a neznámý adamovský klub, který reprezentovali hráči TJ Spartak Adamov. Jazyk, nebo spíše oko diváka si mohlo smlsnout na precizně provedeném přímém kopu legendárního divošského kanonýra Milana, za který by se nemusel stydět ani Didier Drogba. Parádičku z repertoáru Zinedina Zidaneho zase předvedla Renča, která šajchtlí z voleje vymetla pavučiny ze sítě adamováků. Jestli tam před turnajem nějací pavouci byli, tak teď utekli určitě hodně daleko. (Oni tam žádní nebyli, protože jsme dovezli sítě z domu, tak nic). I tyto dva momenty však nestačili ani k zisku bodu, Adamov Divochy přetlačil a zvítězil nejtěsnějším poměrem 3:2.

Adamov - Vyškov 2:0

Odveta za podzimní porážku se vyškovským nepovedla. Po nečekané prohře v září 4:2, přišla porážka i letos na jaře. V zápase převládala spíše taktika než fotbalovost a oba týmy čekali na chybu soupeře. Indiáni neproměnili však své šance, což je v závěru mohlo mrzet. Gólu se plné tribuny po bezbrankovém prvním poločase dočkaly až v závěru utkání. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce stoper Adamovských strojíren Martin a vstřelil vítězný gól svého mužstva. V poslední minutě ještě přidal pojistku střelou přes celé hřiště Skawa, který zaskočil Kahna v protější brance. Myslím že většina účastníků bude souhlasit – tento gól je největším kandidátem na cenu „Zlatá kopačka“ za nejhezčí branku turnaje.

Kluci Brno - Divoši Brno 1:5

Derby mezi brněnskými mužstvy nabídlo podívanou jednoho muže – one man show – proslulého šutéra brněnských plácků Milana. Ač se díky Jahodovi podařilo Klukům Brno vstřelit první branku na turnaji, na bodový zisk to zdaleka nestačilo. Divoši, kteří měli v sestavě mimo jiné dva nejlepší střelce turnajů BS a Dvou Divochů v historii (Milan a Sharp = dohromady bezmála 1200 gólů) měli zápas pod kontrolou a díky Milanově pětigólovému příspěvku s přehledem zvítězili.

Adamov - Kluci Brno 7:0

Již nejspíše v exhibičním duchu se hrál zápas ve kterém hoši z Adamova o dvě třídy předčili svého brněnského soupeře. Kluci Brno – tým hrající s nejnižším věkovým průměrem - neměl ani v tomto utkání štěstí a vůbec se mu nedařilo. Mužstvo z města oceli a betonu si nejvyšší výhrou na turnaji zajistilo zisk titulu a poprvé v historii se pohár stěhuje do Adamovské kotliny.

Vyškov - Divoši Brno 1:1 

Závěrečný zápas již jen rozhodl, kdo se umístí na druhém a kdo na třetím místě. Díky lepšímu skóre museli Indiáni vyhrát, Divochům stačila ke stříbru i remíza. Misky vah se převážily v druhé části první půle, kdy využil Rolf zaváhání obrany Brňanů a střelou levou nohou dostal Vyškov do vedení 1:0. V druhé desetiminutovce spálili vyškováci celou řadu šancí a po zásluze přišel trest. Známé a otřepané fotbalové klišé „nedáš-dostaneš“ tentokrát platilo stoprocentně. Minutu před koncem se před Kahnovu branku protáhl jako lasice kolčava kdo jiný než Milan a chladnokrevně přesným zakončením prokázal že jeho střelecká muška není náhodná.

 

Tabulka

1. Adast Adamov 3 0 0 12:2 9b

2. Divoši Brno 1 1 1 8:5 4b

3. Indiáni Vyškov 1 1 1 6:3 4b

4. Kluci Brno 0 0 3 1:17 0b

 

Střelci

7 - Milan

4 - Mara

3 - Skawa, Lukáš, Rolf

2 - Miagi, Martin

1 – Renča, Stopař, Jahoda

Poprvé v historii se ze zisku cenné trofeje může radovat mužstvo z Adamova, které na podobný úspěch čekalo již několik let. Ze všech čtyř zúčastněných mužstev se každému podařilo na turnaji alespoň jedenkrát získat pohár do svých rukou, což ukazuje, že příští turnaj, který proběhne na podzim, bude jistě velmi zajímavý. Navíc se sedmi brankami se stal kanonýrem turnaje Milan, který se již velmi těsně přiblížil bájné hranici 600ti gól, kterou bude atakovat při setkání na přelomu žáří a října na brněnské Holedné.

Zdroj: http://www.iklubovna.cz/clanky/reportaze/b-b-font-color-green-turnaj-bobri-stopy-v-kopane-v-bedrichove-font-b-b-1238

http://kawi.cz/kluby/casopisy/klubovni-hlasatel/2008/0608.pdf

 

Vložil: Milan (18.11.2012)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář