Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O pohár Bobří stopy 2009

Sobota 23. května 2009, hřiště Holedná v oboře Brno - Jundrov

Fotbalový turnaj O pohár Bobří stopy 2009 se uskutečnil za krásného (člověk by řek´, že až zbytečně krásného) slunečného počasí na tradičním hřišti v jundrovské oboře Holedná (dále jen St. Holedna Stadium) dne 23. května tohoto roku, pochopitelně. Ač to tak dlouho nevypadalo, trpělivost se dochvilným vyplatila, nakonec dorazilo dost fotbalistů právě tak na čtyři týmy - již tradiční účastník turnajů z brněnského Komárova "Moskyto" (který opět dost nepříjemně kousal), nový a věkově nejmladší tým Pardálí stopa z Adamova (v dlouhé historii turnajů zanechal první určitou stopu), zástupci třebíčského Halahoje (všimněte si, když ve slově Halahoj zpřeházíte písmena, některá vyměníte a zbytek vypustíte, vznikne slovo Fotbal, což nemůže být náhoda) - a trosky ostatních občanů a náhodných kolemjdoucích se semkly v mančaft Dvou Divochů. Po vymezení základních pojmů se již zvířil prach na hřišti (dále jen St. Holedna Stadium) a vzplanuly vášně v hledišti - turnaj vypukl úvodním výkopem!

 

Výsledky

Moskyto - 1.FC Dva Divoši 1:1

Elán a nadšení mladých playerů z Komárova ostře kontrastovalo s Milanovými vycházkovými polobotkami a Stegiho vytahaným tričkem. I přes tento zřetelný handikap se Divoši poměrně brzy ujali vedení z brejku a po zbytek zápasu kontrolovali nejen hru, ale zejména hodinky. Závěr se blížil, leč snaha Moskyta o první jarní body byla evidentní a po přesné střele Petra utkání skončilo zaslouženou plichtou.

Pardálí stopa Adamov - Halahoj Třebíč 1:5

Druhé utkání naznačilo možnosti obou týmů. Halahoj neponechal nic náhodě, nasázel soupeři 5 kousků a ani přítomnost Snipera a jeho přesná střela nedala adamovskému týmu větší šanci zlomit neúspěch.

1.FC Dva Divoši - Pardálí stopa Adamov 8:1

Ještě teď se nad hledištěm jundrovského hřiště (dále jen St. Holedna Stadium) vznáší díkůvzdání mladých playerů z Komárova za polobotky v prvním špílu. Po obutí zapomenutých kopaček dal sklerotický, vetchý muž M.D. vzpomenout zašlé fotbalové slávě z mladistvých let a pětkrát rozvlnil síť soupeřovy brány. Když k tomu přidáte tři trefy z prvního poločasu do branky, kde síť nebyla, je to obdivuhodný součet 8 zásahů. Zlé jazyky tvrdí, že za benevolentním přístupem soupeře k postavě střelce M.D. stojí jistá shovívavost po nečekaném zjištění PSA, že se jedná o zakladatele 11.KBS DD čili 1.FC DD. Není tomu tak!

Halahoj Třebíč - Moskyto 2:1

Evidentně zaskočeným mladým playerům z Komárova trvalo celý poločas, než se dostali do hry. Šok způsobila důvěrná informace, která proběhla původně semknutým kolektivem Moskyta, zákeřně vypuštěná spoře oděnými fanynkami Halahoje v hledišti jundrovského hřiště (dále jen St. Holedna Stadium) již před důležitým špílem. Jednalo se o informaci, že název města Třebíč není mužského, nýbrž ženského rodu (doslova "ne ten třebič, ale ta třebič!!!"). Vyrovnat se s touto novinou mladí playeři z Komárova ve druhém poločase dokázali, leč vyrovnat stav na hřišti nikoliv. Vědomí, že i na amatérský turnaj Bobří stopy pronikla taktika, mi bere dech.

1.FC Dva Divoši - Halahoj Třebíč 2:1

Propočty Divochů byly před rozhodujícím matchem jasné: vítězství se rovná prvenství v turnaji, remíza druhému místu a při prohře visí osud stříbrné medaile v rukách a na kopačkách soupeřů posledního utkání turnaje. Záměr Divochů postupovat k výhře krůček po krůčku se načal již při úvodním stříhání o výkop, kdy i potřetí slavně zvítězil captain M.D., dále pokračoval průběžným vedením 1:0 a během poločasu se naplňoval opatrným a úsporným pohybem hráčů ve stinné části hřiště (dále jen St. Holedna Stadium). Do druhého poločasu vstoupil tým DD s jasným záměrem neinkasovat a toto se obdivuhodně dařilo celých 16 vteřin. Ani po inkasované brance Divoši neopustili úsporný program a ušetřené síly zúročil tři minuty před závěrečným hvizdem obávaný střelec M.D. po osamělém ataku soupeřovy brány. Zamotal hlavy třem bránícím a poslal svůj tým do opětovného vedení - 2:1! Následně několika excelentními zákroky na brankové čáře podržel 1.FC DD rozpustilý mladík ve vytahaném tričku a brněnští mohli propuknout v jásot, pohár zůstal doma.

Moskyto - Pardálí stopa Adamov 6:2

Sympatické ambice adamovské Stopy na třetí místo v turnaji vzaly brzy za své, tým Moskyta byl nad jejich síly. K jejich cti budiž vyřčeno, že v posledním utkání dokázali vstřelit hned dvě branky, přestože mezi tyčemi svatyně mladých playerů z Komárova stál zkušený matador, nejstarší účastník turnaje, tajemný a nepokořitelný Zdenál D.

Slavnostní vyhlášení výsledků se neslo stejně jako celý turnaj ve sportovním duchu, kolektiv ocenil vítěze i zúčastněné, hřiště (dále jen St. Holedna Stadium) opět osiřelo. Na závěr této krátké reportáže zavádím nové pravidlo 3P, PPP, nazvěte to jakkoliv; povězme si něco Pěkného, Povzbudivého a Pravdivého. Úroveň letošního ročníku fotbalového turnaje O pohár Bobří stopy byla nesmírně vysoká. S pozdravem Míla

Jo, a ten pohár zůstal skutečně doma; nevíte, kdo ho má?

Tabulka

Pořadí Tým Z V R P Skóre Body
1. 1 FC Dva Divoši 3 2 1 0 11:3 7
2. Halahoj Třebíč 3 2 0 1 8:4 6
3. Moskyto Komárov 3 1 1 1 8:5 4
4. Pardálí stopa Adamov 3 0 0 3 4:19 0

Sestavy

Moskyto - Zdenál Dvořák, Zdeněk Dvořák ml., Petr Dvořák, Lukáš Gabrhel, Jaromír Sobotka, Lukáš Černý

Pardálí stopa Adamov - Vojta, Migg, Sniper, ...

Halahoj Třebíč - Žblebt, Čiki, Rozum, Žabák, Špunt, Hříbek

1. FC Dva Divoši - Milan, Stegi, Jerry, Jahoda, Morčák (2 zápasy), Čiki (1 zápas)

Střelci turnaje

11 - Milan

4 - Petr Dvořák

3 - Rozum, Žabák, Vojta

2 - Žblebt, Jaromír

1 - Zdeněk Dvořák ml., Lukáš Gabrhel, Sniper

Společné foto

p1020111.jpg

 

Autor článku: Milan (24.5.2009)

 

Náhledy fotografií ze složky 05/2009, Fotbalový turnaj O pohár Bobří stopy

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář