Jdi na obsah Jdi na menu
 

Makedonie 2011

Čtvrtek 7. - neděle 24. července 2011, Skopje, Šar Planina a Vraca, Korab, Ohrid, Baba a klášter Treskavec; účast: Milan a Alda

Klášter Treskavec

 

Popis cesty:

Den první, odjezd ve čtvrtek 7. července ráno o půl třetí z Brna - hlavního nádraží, vlak má v Brně kolem 20 minut zpoždění, přestup v Budapešti, přestup v Bělehradu, lehátkovým vozem přes noc z Bělehradu do Skopje, příjezd ráno 8. července kolem 7.00 hod.

Den druhý, pátek 8. července, batohy do úschovny zavazadel, prohlídka Skopje, most, čaršija, pevnost (uzavřena), náměstí, Matka Tereza, odjezd ze Skopje cca 16.30 hod., Dolnjo Orašje, ryze albánská ves a proto bez piva, jenom minerálka a kafe. Výstup k Orašje po kamenité cestě, želva, na zříceninu hradu jsme se nedostali, nepustil nás tuze agresivní pes. Spaní na loukách před Orašje. Oheň ráno i večer.

Den třetí, sobota 9. července 2011, po východu slunce okamžitě pařák, výstup přes Orašje a Staro selo na chatu Ljuboten (část cesty na vlečce traktoru), svačina, výstup do sedla pod Ljuboten, oheň večer i ráno ze suchého jalovce.

pokr. příště

Fotogalerie zde.

 

Mapy ke stažení:

Šar Planina 01 Ljuboten - Ezerski Vrv

Šar Planina 02 Ljuboten detail

Šar Planina 03 Peskovi - Maja

Šar Planina 04 Titov vrv

Šar Planina 05 Vraca - Torbeški most

Golem Korab

Golem Korab detail

Baba - Pelister

 

Vybrané kapitoly z průvodce L. Jirásko, L. Leder, J. Lorenc: Jugoslávské hory (Olympia, 1987):

https://photos.google.com/album/AF1QipMSpOgKV1WIXS5DAwwBGCZfc1LdTqKb3A3EOqqx

 

Autor fotografií: Milan (24.7.2011)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář