Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O Divoký pohár 2012

Sobota 3. listopadu 2012, hřiště Holedná v jundrovské oboře

Pro šestnáctý ročník divošského fotbalového turnaje byl zvolen trochu netradiční termín, první listopadová sobota. Obavy z chladného počasí se sice víceméně naplnily, ale nepršelo, nesněžilo. Přihlášeny byly jistojistě tři týmy a z několika přebývajících plejerů byl ustanoven tým Divochů. Tradičním dvěma Divochům, tentokrát dorazil Milan a Vláďa, vypomoci tedy musela dvojice Vyškováků a stejný počet dětí z Chvalčova. Vlastní turnaj měl dobrou úroveň a ani už nepřekvapuje, že zvítězil tým Adamova. Divošské výkony měly vzestupnou tendenci: nejprve přišla překvapivá prohra s drobotinou pod vedením Rolfa, pak zasloužená plichta s Moskytem a nakonec nečekané vítězství nad lídrem turnaje. Suma sumárum z toho vzešlo třetí místo, pouze o skóre, za druhým Moskytem.

Propozice turnaje

Hráno na lesním hřišti v oboře Holedná, Brno - Jundrov. Hrací čas 2x12 minut, jednokolově každý s každým. Počet hráčů na hřišti 5+1.

Sestavy

Moskyto Komárov: Zdeněk Dvořák, Petr Dvořák, Lukáš, Pavel, Radúz, Martin, Radek

Divoši: Vláďa, Milan, Mája, Vráťa, Lukáš (z Vyškova), Vánočka

Pardálí stopa Adamov: Migg, Sniper, Roky, Iveta, Martina, Spiso

Chvalčov: Rolf, Zdeněk, Zdena, Naďa, Matouš, Matěj, Tereza, Zajda

Výsledky

Pardálí stopa Adamov - Moskyto Komárov 4:1

Střelci branek: Sniper 3, Roky - Martin

Dva Divoši - Chvalčov 1:2

Střelci branek: Lukáš - Rolf 2

Dva Divoši - Moskyto Komárov 3:3

Střelci branek: Lukáš, Vláďa, Milan - Zdeněk, Martin, Pavel

Chvalčov - Pardálí stopa Adamov 1:4

Střelci branek: Rolf - Sniper, Iveta, Roky

Pardálí stopa Adamov - Dva Divoši 3:4

Střelci branek: Roky 3 - Milan 3, Lukáš

Moskyto Komárov - Chvalčov 8:0

Střelci branek: Lukáš 5, Zdeněk, Petr, Martin

Křížová tabulka

  Adamov Komárov Divoši Chvalčov Skóre Body Pořadí
Adamov   4:1 3:4 4:1 11:6 6 1.
Komárov 1:4   3:3 8:0 12:7 4 2.
Divoši 4:3 3:3   1:2 8:8 4 3.
Chvalčov 1:4 0:8 2:1   3:13 3 4.

Střelci turnaje

1.-3. Roky, Sniper (oba Adamov), Lukáš (Moskyto) po 5 brankách

4. Milan (Divoši) 4 branky

5.-7. Martin (Moskyto), Lukáš (Divoši), Rolf (Chvalčov) po 3 brankách

8. Zdeněk (Moskyto) 2 branky

9.-12. Iveta (Adamov), Pavel, Petr (oba Moskyto), Vláďa (Divoši) po 1 brance

 

Konečné pořadí turnaje

1. Pardálí stopa Adamov
2. Moskyto Komárov
3. Dva Divoši
4. Chvalčov

Společné foto

p1120362.jpg

 

Rolfova reportáž na iKlubovna.cz

TJ Adast Adamov vítězem!

Tradičně fotbalový plácek na Holedné v Brně – Jundrově byl dějištěm již 16. ročníku turnaje v kopané o Pohár Dvou Divochů – neboli "Divoký pohár"! Účast byla opět hojná a schází se dohromady 25 účastníků rozdělených do čtyř mužstev a 3 diváci na místě bývalé tribuny. N úvod převzal Míla ocenění za přínos pro SPJF, zapuzoval fotografům a potom už rozhodčí poprvé foukl do píšťalky.

Dva Divoši + Vyškov: Míla, Vláďa, Lukáš, Vánočka, Vráťa, Martina

FK Chvalčov: Rolf, Zajda, Zdeněk, Naďa, Zdeňka, Matouš, Matěj, Terka

Moskyto Komárov: Zdeněk Dvořák, Petr Dvořák, Pavel, Lukáš, Radúz, Radek, Martin

ADAST Adamov: Migg, Rocky, Sniper, Iveta, Martina, Kuchťa

 

Adamov - Komárov 4:1

Stále zlepšující výkonnost a momentálně dobrou formu prokazující mužstvo z Adamova nastoupilo na úvod turnaje proti brněnskému Moskytu a k vítězství jim v chladném podzimním dni pomohl především týmový výkon i výkony individualit. Stabilní Migg v brance a také hattrick mrštného štírka s příznačnou přezdívkou Sniper. Sázková společnost Fortuna vypsala na celkové prvenství adamovských kurz 1,8, zatímco předpokládaný favorit Moskyto vstupoval na plac s kurzem 1,5.

Divoši - Chvalčov 1:2

Značně posílen divošský tým v čele s nejlepším kanonýrem všech dob Mílou byl druhým aspirantem na vítěze, zatím co výrazně omlazený Chvalčov měl na turnaji skromnější cíle. Juniorka ze Zlínska však v úvodu nečekaně udeřila a zaskočení domácí dlouho hledali recept k dobytí chvalčovské branky. Nakonec ani vyrovnávající branka zkušeného matadora Lukáše na body nestačila, jelikož se ve skrumáži v pokutovém území nejlépe zorientoval Rolf a v pádu zametl míč podruhé za Vánočkova záda - 1:2.

Divoši - Komárov 3:3

Reputaci si Divoši mohli spravit v druhém duelu, který opět nabídl nevídané drama a skóre se přelévalo ze strany na stranu. Ze je nejlepší někdy zavřít oči a prásknout do míče předvedl ukázkově Vláďa, jehož utěšená střela se od břevna odrazila za brankovou čáru. Závidět mu mohl i Frank Lampard, kterému sudí podobný zásah na šampionátu v Jižní Africe neuznali.

Chvalčov - Adamov 1:4

Čtrnáct zápasů v řadě trvala neporazitelnost chvalčovských fotbalistů, ale nic netrvá věčně. Patnáctý korálek na pomyslnou šňůrku se již navléci nepodařilo, ačkoliv úvod zápasu tomu nenasvědčoval. Rolf se probil k adamovské brance a na dvakrát se mu podařilo dostat míč za brankovou čáru. Miggova předpověď se tedy vyplnila. Potom už převzal taktovku tým z „ocelového města“ a po Sniperovi se prosadila parádní bombou z dálky také Iveta. Ve druhé půli ještě přišly dva zásahy z kopačky Rockyho a adamovští si šli jednoznačně za svým cílem - za ziskem poháru!

Adamov - Divoši 3:4

Že se hraje ale do posledního zápasu a do poslední minuty ukázal zkušený tým Divochů. Vyrovnaný a velmi napínavý duel rozhodl v poslední minutě nejzkušenější hráč na Holedné - Divošský kapitán Míla a svým třetím gólem zajistil svému mužstvu tři body a značně ještě zamíchal tabulkou. Adamovu nepomohl nyní ani hattrick probuzeného střelce Rockyho a tak stále nebylo o vítězi rozhodnuto.

Komárov - Chvalčov 8:0

Na první místo mohl ještě teoreticky při výhře 7:0 poskočit Chvalčov, ale překvapení se nekonalo. Ještě vyrovnaný první poločas ovlivnila ruka v pokutovém území a následně proměněná penalta Moskyta, která znamenala vedení 2:0. Po výměně stran již hráči z pod Hostýna rezignovali a uvolněně hrající komárovští svého soupeře na hřiští zcela rozebrali. Čestný úspěch mohl zaznamenat Rolf, ale jeho střela se postupně od obou tyčí odrazila ven a utkání skončilo nevídaným debaklem.

Závěrem chci všem poděkovat za účast na turnaji, fair-play hru a pozvat vás na turnaj jarní, který se bude hrát o Pohár Bobří stopy. Předběžně navrhuji termín sobotu 18. května 2013 – ještě ho budu konzultovat s kapitány všech družstev. Hrát by se po předchozí domluvě mělo v Adamově. Rolf

http://www.iklubovna.cz/clanky/tj-adast-adamov-vitezem-2250

 

Autor článku: Milan (9.11.2012)

 

Náhledy fotografií ze složky 11/2012, Fotbalový turnaj O Divoký pohár 2012

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář