Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O Divoký pohár 2018

Turnaj o Divoký pohár byl napínavý do poslední minuty! Již po dvaadvacáté se sešli fotbalově naladění Foglarovci a jejich sportovní přátelé k turnaji o pohár 11.KBS Dva Divoši. Po odmlce se hrálo opět na tradičním místě v oboře na Holedné a nechyběla u toho také tři družstva. Kromě domácích Divochů tu byl také tým Bobří stopy Brno a zájezdním vozem z východu Moravy dorazila početná skupina hráčů z Vyškova a Bystřice pod Hostýnem.

Dva Divoši – Bobří stopa 4:1 (2:1)
Branky: Aleš 3, Milan - Sova
Úvodní střetnutí turnaje vždy ukáže kvality i slabiny obou soupěřů a tak i třetí nehrající tým kromě pauzírování měl upnutý zrak na dějství první. Bobřostopáci byli aktivní v ofenzivě, leč Sova si ještě seřizoval mířidla a v některých momentech by dnes překopl i MUNU :) To Divoši vsadili na své eso v rukávu, kterým se stal hbitý střelec Red Devils Aleš, jehož technika a ovládání míče se velmi podobala Messimu, což mu také vyneslo pěkný střelecký výsledek. 

Bobří stopa – Vyškov 1:4 (0:4)
Branky: Soki (penalta) - 2 Marek, 2 Rolf
Druhý duel je zpravidla utkáním poraženého a čekajícího týmu, což platilo u nyní. Bobří stopa však neměla moc dobrý první poločas a na čtyřech brankách Vyškova se podíleli 2x Marek a 2x Rolf. Po změně stran tempo hry trochu opadlo a vzřušení v ochozech tak vyvolaly pouza dva ostré zákroky Pirátky na soupeře. Po jednom z nich se kopal i pokutový kop, který Soki opřel o břevno a míč následně zapadl za brankovou čáru - koneční skóre tedy 1:4. 

Vyškov – Dva Divoši 2:2 (0:0)
Branky: 2 Marek - Aleš, Michal?
Odvěké derby Vyškova a Divochů trvá od sezóny 2001, tedy již 17 let! Stejná průběžná pozice v tabulce i vyrovaný duel, to nadíblo utkání číslo tři. Po bezbrankovém boji v prvním poločase se dlouho čekalo na branku a po pěkném průniku Rolfa po levém křídle přišel centr do vápna a Marek mezi dvěma obránci stála přesně tam kde měl - 1:0. Divoši ovšem nesložili zbraně a nejprve po rohovém kopu předvedl čich na góly Aleš a následně to bylo již 1:2, pro brance ??? Dělbu bodů a tím pádem také zápletku do odvetných zápasů přinesl vyrovnávací gól, jimž se blýskl kanonýr FK Rusava - Marek Mirga, nyní na hostování ve vyškovském dresu. 

Bobří stopa – Dva Divoši 2:6 (0:3)
Branky: Sova, Soki - 4 Milan, 2 Aleš
V historii vždy platilo, že pokud jde o brněnské derby, mají vždy navrchu Divoši. Ač se týmu Bobří stopy nedá upřít bojovnost, Milan jako by toto pravidlo chtěl potvrdit. Ač se mu rozbili brýle a místo míče viděl jen rozmazaný flek, jeho pud kanonýra a vládce dlouhodobé tabulky střelců se nedal ničím zastavit. Za stavu 0:5 už to vypadalo na K.O. pro tým BS, ovšem výsledek se podařilo kosmeticky upravit a navíc chytit formu do posledního zápasu...

Vyškov – Bobří stopa 2:4 (1:2)
Branky: Marek, Rolf - Petr 3, Sova
...v něm totiž zazářil jako záře nad Kladnem Petr Jeremjáš, který nejdříve vymetl pavouky z šibenice, aby pak v druhém poločase dokonal svůj hattrick. Vyškov sice gólem do šatny a následě pumelicí z 30 metrů z kopačky Rolfa dokázal 2x snížit na rozdíl jediné trefy, na bodový zisk to nestačilo a rázem tak měli ve svých rukách vše Divoši, kteří si mohli v posledním utkání turnaje dovolit i prohru o 2 góly. 

Dva Divoši – Vyškov 0:6 (0:3)
Branky: 5 Marek, Rolf
Při případném vítězství Vyškova by nastala totiž bodová shoda a rozhodnout by muselo skóre. Výhra o gól či dva by Vyškovu nestačila, ovšem tříbrankový rozdíl už ano, jelikož by měla obě družstva stejný poměr branek, leč Divoši horší vzájemný duel. Karty byly rozdány a poločasové skóre 0:3 bylo pro pořadatelské družstvo nečekanou nepříjemností. Brněnští pak hru již otevřeli a další dva smrtící bejky a jedna individuální akce dali výsledku nečekanou podobu - 0:6! Hrdinou okamžiku byl nejen střelec 5 branek Marek, ale také vyškovský brankář Tomáš, který vychytal i ty největší tutovky a uhájil čisté konto! 

Tým Bobří stopy hrál ve složení Sova, Jarda, Petr, Soki a dole Daniel s Milanem. 
Dva Divoši měli v týmu Chosého, Alíka, Aleše, Mílu a Míšu z týmu FC Měnín.
Vítězné družstvo Moravští Indiáni Tomáš, Pirátka, Ondra, Marek a kapitán Rolf. 

Konečná tabulka turnaj o pohár Dvou Divochů
1. Moravští Indiáni Vyškov 2 1 1  14:7  7 bodů
2. Dva Divoši Brno             2 1 1   12:11 7 bodů
3. Bobří stopa Brno            1 0 3 8 :16 3 body

Tabulka střelců
10 - Marek
6 - Aleš
5 - Milan
4 - Rolf
3 - Petr, Sova
2 - Soki

Vítězem turnaje se tak stal tým Moravských Indiánů z Vyškova, kteří nejen že obhájili loňské prvenství, ale také přidali svůj sedmý triumf na Poháru DD. Více podrobností o fotbalových turnajích hraných od roku 1980 naleznete zde: https://dvadivosi.estranky.cz/clanky/fotbalove-turnaje.html 
V přiští sezóně v roce 2019 nás již na jaře čeká další turnaj o Pohár Bobří stopy, hrát by se mělo tradičně v květnu. Informace opět zveřejníme na iklubovně.
Těšíme se v květnu 2019 při Poháru BS na viděnou! Sportu zdar a fotbalu zvlášť! 

Autor článku: Rolf

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář